Бесими: Министерството за финансии ќе основа Академија за јавни финансии

Вести|

23 март 2021, Скопје – Во состав на Министерството за финансии... Read More → Бесими: Министерството за финансии ќе основа Академија за јавни финансии

Бесими во колумна: Економскиот развој е во корелација со фискалната децентрализација, затоа е потребно нејзино унапредување

Вести|

21 март 2021, Скопје – Фискалната децентрализација влијае врз... Read More → Бесими во колумна: Економскиот развој е во корелација со фискалната децентрализација, затоа е потребно нејзино унапредување

Унапредување на фискалната децентрализација во функција на градење подобар систем на јавни финансии и економски развој

Вести|

Минатата недела, Министерството за финансии ја информираше... Read More → Унапредување на фискалната децентрализација во функција на градење подобар систем на јавни финансии и економски развој

Бесими: Досега буџетските приходи повисоки и од преткризното ниво

Вести|

19 март 2021, Скопје – Наплатата на приходите во Буџетот од... Read More → Бесими: Досега буџетските приходи повисоки и од преткризното ниво

Бесими на средба со сметководителите: Заеднички ќе работиме на нов закон којшто ќе ја унапреди сметководствената професија

Вести|

18 март 2021, Скопје – Нов Закон за сметководствени... Read More → Бесими на средба со сметководителите: Заеднички ќе работиме на нов закон којшто ќе ја унапреди сметководствената професија

Ковачевски: „Фискалниот бројач“ ќе информира, но и ќе врши притисок за подобра реализација на капиталните инвестиции

Вести|

17 март 2021, Скопје – Фискалната транспарентност е највисок... Read More → Ковачевски: „Фискалниот бројач“ ќе информира, но и ќе врши притисок за подобра реализација на капиталните инвестиции

Министерството за финансии започнува реформа за унапредување на фискалната децентрализација

Вести|

17 март 2021, Скопје – Подобрување на фискалниот капацитет и... Read More → Министерството за финансии започнува реформа за унапредување на фискалната децентрализација

ПВРСМ Заев и МФ Бесими на средба со менаџерите на „Интелиџент сенсинг солушн“ и раководството на Стопанската комора на Луксембург за можностите за инвестирање во Северна Македонија

Вести|

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија,... Read More → ПВРСМ Заев и МФ Бесими на средба со менаџерите на „Интелиџент сенсинг солушн“ и раководството на Стопанската комора на Луксембург за можностите за инвестирање во Северна Македонија

Заев на средбата со премиерот на Луксембург, Бетел: Луксембург е близок партнер на Северна Македонија и значаен глас за нашата земја во Европската комисија за старт на преговорите за членство во ЕУ

Вести|

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија,... Read More → Заев на средбата со премиерот на Луксембург, Бетел: Луксембург е близок партнер на Северна Македонија и значаен глас за нашата земја во Европската комисија за старт на преговорите за членство во ЕУ

Заев за работниот состанок во Европската инвестициска банка во Луксембург: Ја продолжуваме и унапредуваме соработката преку конкретни проекти, ЕИБ е наш партнер и поддржувач на нашиот европски пат

Вести|

Европската инвестициска банка (ЕИБ) ќе продолжи да... Read More → Заев за работниот состанок во Европската инвестициска банка во Луксембург: Ја продолжуваме и унапредуваме соработката преку конкретни проекти, ЕИБ е наш партнер и поддржувач на нашиот европски пат

Close Search Window