Бесими за „Фактор“: Проспектот за првата аукција на граѓански обврзници ќе се објави до крајот на јуни

Вести, Интервјуа|

17 јуни 2023, Скопје – Проспектот за првата аукција на... Read More → Бесими за „Фактор“: Проспектот за првата аукција на граѓански обврзници ќе се објави до крајот на јуни

Бесими: Борбата со сивата економија ќе биде бескомпромисна

Вести, Интервјуа|

27 ноември 2022, Скопје – Министерот за финансии Фатмир Бесими... Read More → Бесими: Борбата со сивата економија ќе биде бескомпромисна

Бесими за МИА: Важно е Буџетот да биде донесен во законски предвидениот рок

Вести, Интервјуа|

13 ноември 2021, Скопје – Од понеделник во Собранието треба да... Read More → Бесими за МИА: Важно е Буџетот да биде донесен во законски предвидениот рок

Бесими за МИА: Иновативни решенија за фискална консолидација и финансирање економско заздравување и раст

Вести, Интервјуа|

10 април 2021, Скопје – Одговор на новата ситуација... Read More → Бесими за МИА: Иновативни решенија за фискална консолидација и финансирање економско заздравување и раст

Бесими: Подобри услуги за граѓаните, поголема отчетност и повеќе финансии за развој на општините со унапредувањето на фискалната децентрализација

Вести, Интервјуа|

25 март 2021, Скопје – Подобри услуги за граѓаните, но и... Read More → Бесими: Подобри услуги за граѓаните, поголема отчетност и повеќе финансии за развој на општините со унапредувањето на фискалната децентрализација

КОРОНА-КРИЗАТА ЗАВРШУВА ДУРИ И СПОРЕД ПЕСИМИСТИЧКОТО СЦЕНАРИО – Интервју на министерот за финансии Фатмир Бесими за „Капитал“

Вести, Интервјуа|

27 февруари 2021, Скопје – Согласно основното сценарио,... Read More → КОРОНА-КРИЗАТА ЗАВРШУВА ДУРИ И СПОРЕД ПЕСИМИСТИЧКОТО СЦЕНАРИО – Интервју на министерот за финансии Фатмир Бесими за „Капитал“

БЕСИМИ: НАПРАВИВМЕ БУЏЕТ КОЈ ГЛЕДА ПОДАЛЕКУ ОД 2021 ГОДИНА

Интервјуа|

20 ноември 2020, Скопје – Структурата на Буџетот не е нешто... Read More → БЕСИМИ: НАПРАВИВМЕ БУЏЕТ КОЈ ГЛЕДА ПОДАЛЕКУ ОД 2021 ГОДИНА

Бесими – Квалитетот пресуден за вработување, но ќе промовираме и различности

Вести, Интервјуа|

27 септември 2020, Скопје – Квалитетот во економијата ќе биде... Read More → Бесими – Квалитетот пресуден за вработување, но ќе промовираме и различности

Бесими за МИА: Потребен е систем на СМАРТ финансии за брзо заздравување и побрз посткризен раст

Интервјуа|

6 септември 2020, Скопје – Првиот финансиер, Фатмир Бесими... Read More → Бесими за МИА: Потребен е систем на СМАРТ финансии за брзо заздравување и побрз посткризен раст