СТАБИЛНИ ФИНАНСИИ, ОДГОВОРНА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА, ПОДОБРИ УСЛУГИ ЗА ГРАЃАНИТЕ – РЕФОРМА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ФИСКАЛНАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА

Вести, Колумни|

25 септември 2021, Скопје – Министерството за финансии во... Read More → СТАБИЛНИ ФИНАНСИИ, ОДГОВОРНА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА, ПОДОБРИ УСЛУГИ ЗА ГРАЃАНИТЕ – РЕФОРМА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ФИСКАЛНАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА

СКОПЈЕ ЕКОНОМСКИ И ФИНАНСИСКИ ФОРУМ – СЕФФ 2021: ЕКОНОМСКО ЗАЗДРАВУВАЊЕ И ЗАБРЗУВАЊЕ НА РАСТОТ ПО КОВИД

Вести, Колумни|

18 септември 2021, Скопје – Министерството за финансии на... Read More → СКОПЈЕ ЕКОНОМСКИ И ФИНАНСИСКИ ФОРУМ – СЕФФ 2021: ЕКОНОМСКО ЗАЗДРАВУВАЊЕ И ЗАБРЗУВАЊЕ НА РАСТОТ ПО КОВИД

ФИСКАЛЕН СТИМУЛ ЗА ЗАЗДРАВУВАЊЕ, ЗАБРЗАН ЕКОНОМСКИ РАСТ И ФИСКАЛНА КОНСОЛИДАЦИЈА

Вести, Колумни|

30 мај 2021, Скопје – Минатата недела се одржа првата... Read More → ФИСКАЛЕН СТИМУЛ ЗА ЗАЗДРАВУВАЊЕ, ЗАБРЗАН ЕКОНОМСКИ РАСТ И ФИСКАЛНА КОНСОЛИДАЦИЈА

ПЛАН ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ЗАБРЗАН ЕКОНОМСКИ РАСТ: 5% СТАПКИ НА РАСТ НА БДП, НОВИ ИНВЕСТИЦИИ И СТАБИЛЕН ЈАВЕН ДОЛГ

Вести, Колумни|

8 мај 2021, Скопје – Целиот свет гледа на 2021 година како на... Read More → ПЛАН ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ЗАБРЗАН ЕКОНОМСКИ РАСТ: 5% СТАПКИ НА РАСТ НА БДП, НОВИ ИНВЕСТИЦИИ И СТАБИЛЕН ЈАВЕН ДОЛГ

УНАПРЕДУВАЊЕ НА ФИСКАЛНАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА ВО ФУНКЦИЈА НА ГРАДЕЊЕ ПОДОБАР СИСТЕМ НА ЈАВНИ ФИНАНСИИ И ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

Вести, Колумни|

21 март 2021, Скопје – Минатата недела, Министерството за... Read More → УНАПРЕДУВАЊЕ НА ФИСКАЛНАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА ВО ФУНКЦИЈА НА ГРАДЕЊЕ ПОДОБАР СИСТЕМ НА ЈАВНИ ФИНАНСИИ И ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

ЈАВНИОТ ДОЛГ ВО ФУНКЦИЈА НА ЕКОНОМСКИОТ РАСТ

Вести, Колумни|

Еврообврзница во услови на најголемата светска економска... Read More → ЈАВНИОТ ДОЛГ ВО ФУНКЦИЈА НА ЕКОНОМСКИОТ РАСТ

ПРЕМИН ОД СПАС КОН РЕВИТАЛИЗАЦИЈА И ПОБРЗ ЕКОНОМСКИ РАСТ

Вести, Колумни|

  Криза од светски размери 8 февруари 2021, Скопје –... Read More → ПРЕМИН ОД СПАС КОН РЕВИТАЛИЗАЦИЈА И ПОБРЗ ЕКОНОМСКИ РАСТ

Белешка за годинава, за следната и очекувањата за нашата економија во следниот 5-годишен период

БЕЛЕШКА ЗА ГОДИНАВА, ЗА СЛЕДНАТА И ОЧЕКУВАЊАТА ЗА НАШАТА ЕКОНОМИЈА ВО СЛЕДНИОТ 5-ГОДИШЕН ПЕРИОД

Вести, Колумни|

27 декември 2020, Скопје – Во продолжение е Белешката на... Read More → БЕЛЕШКА ЗА ГОДИНАВА, ЗА СЛЕДНАТА И ОЧЕКУВАЊАТА ЗА НАШАТА ЕКОНОМИЈА ВО СЛЕДНИОТ 5-ГОДИШЕН ПЕРИОД