ЕИБ Глобално обезбедува грант за техничка помош од 1 милион евра за да го поттикне воведувањето на зеленото финансирање за МСП во Северна Македонија

Uncategorized @mk|

  Средствата ќе го олеснат финансирањето на зелените... Read More → ЕИБ Глобално обезбедува грант за техничка помош од 1 милион евра за да го поттикне воведувањето на зеленото финансирање за МСП во Северна Македонија

ministerstvo-za-finansii-420x240

Министерството за финансии повторно ја намали каматната стапка на државните хартии од вредност

Uncategorized @mk, Вести|

17 јануари 2017, Скопје – Министерството за финансии на... Read More → Министерството за финансии повторно ја намали каматната стапка на државните хартии од вредност

minoski-1

Миноски: Законската постапка за издавање на еврообврзницата е целосно испочитувана

Uncategorized @mk, Вести|

Законската постапка за издавање на еврообврзницата е... Read More → Миноски: Законската постапка за издавање на еврообврзницата е целосно испочитувана

За 6,6 проценти зголемени приходите на Царината во 2015 во однос на 2014

Uncategorized @mk, Вести|

Скопје, 14 април 2016 (МИА) –  Царинската управа на... Read More → За 6,6 проценти зголемени приходите на Царината во 2015 во однос на 2014

Македонија трет топ реформатор во светот според Извештајот на Светска банка за водење бизнис

Uncategorized @mk, Вести|

   ... Read More → Македонија трет топ реформатор во светот според Извештајот на Светска банка за водење бизнис

“Колку да се знае”

Uncategorized @mk, Вести|

 ... Read More → “Колку да се знае”

Кампања за фискализација “Фискална сметка”

Uncategorized @mk, Вести|

 ... Read More → Кампања за фискализација “Фискална сметка”

Концепт на рамен данок “ФУДБАЛ”

Uncategorized @mk, Вести|

 ... Read More → Концепт на рамен данок “ФУДБАЛ”

Кампања за безготовинско плаќање “Добра фризура”

Uncategorized @mk, Вести|

 ... Read More → Кампања за безготовинско плаќање “Добра фризура”

Кампања за безготовинско плаќање “Бакалница”

Uncategorized @mk, Вести|

 ... Read More → Кампања за безготовинско плаќање “Бакалница”