Бесими: Со околу 190 милиони евра од ЕБОР ќе се финансираат Скопје – Блаце, ФЕ Осломеј 2 и ФЕ Битола

Вести|

28 јуни 2022, Скопје – Со 188 милиони евра од Европската банка за... Read More → Бесими: Со околу 190 милиони евра од ЕБОР ќе се финансираат Скопје – Блаце, ФЕ Осломеј 2 и ФЕ Битола

Николоски: Со ребалансот се подобруваат стандардот и условите за живот на граѓаните, за нови мерки обезбедени се 4,7 милијарди денари, за активни мерки за вработување 1,9 милијарди денари

Вести|

24 јуни 2022, Скопје – Со ребалансот на Буџетот за 2022 година се... Read More → Николоски: Со ребалансот се подобруваат стандардот и условите за живот на граѓаните, за нови мерки обезбедени се 4,7 милијарди денари, за активни мерки за вработување 1,9 милијарди денари

Николоски: Повисоки плати во кризна година за над 72% од вработените во јавниот сектор

Вести|

21 јуни 2022, Скопје – За над 92000 лица вработени во јавниот... Read More → Николоски: Повисоки плати во кризна година за над 72% од вработените во јавниот сектор

Бесими: Потребни се економски одлуки, а не дневно-политичка агенда за да ја надминеме инфлаторната криза

Вести|

20 јуни 2022, Скопје – За да ја надминеме инфлаторната криза... Read More → Бесими: Потребни се економски одлуки, а не дневно-политичка агенда за да ја надминеме инфлаторната криза

ТАРГЕТИРАНИ МЕРКИ И ФИСКАЛНА КОНСОЛИДАЦИЈА КАКО ОДГОВОР НА ИНФЛАЦИЈАТА И РИЗИКОТ ОД СТАГФЛАЦИЈА

Вести, Колумни|

19 јуни 2022, Скопје – Понуда и побарувачка. Основни економски... Read More → ТАРГЕТИРАНИ МЕРКИ И ФИСКАЛНА КОНСОЛИДАЦИЈА КАКО ОДГОВОР НА ИНФЛАЦИЈАТА И РИЗИКОТ ОД СТАГФЛАЦИЈА

Бесими на ПФД: Иднината на Западен Балкан е во ЕУ и единствениот европски пазар

Вести|

17 јуни 2022, Скопје – Заедничка цел на сите земји од Западен... Read More → Бесими на ПФД: Иднината на Западен Балкан е во ЕУ и единствениот европски пазар

Бесими: Поддршката за граѓаните и компаниите во ребалансот е вградена во повеќе програми и е повеќе од 76 милиони евра

Вести|

15 јуни 2022, Скопје – Поддршката за граѓаните и економијата... Read More → Бесими: Поддршката за граѓаните и компаниите во ребалансот е вградена во повеќе програми и е повеќе од 76 милиони евра

Бесими: Покачување на платите во здравството, високото, средното и основното образование, детската грижа, правосудството и полицијата

Вести|

14 јуни 2022, Скопје – Со ребалансот на Буџетот, за кој... Read More → Бесими: Покачување на платите во здравството, високото, средното и основното образование, детската грижа, правосудството и полицијата

Бесими: Наша определба и препорака на меѓународните финансиски институции е таргетирани мерки за најпогодените и стабилен Буџет

Вести|

14 јуни 2022, Скопје – Наша одговорност е да го одржиме Буџетот... Read More → Бесими: Наша определба и препорака на меѓународните финансиски институции е таргетирани мерки за најпогодените и стабилен Буџет

МФ: Јавниот долг 54,9% од БДП, намален дополнителни 2,2 процентни поена

Вести|

13 јуни 2022, Скопје – Дополнителни 2,2 процентни поена... Read More → МФ: Јавниот долг 54,9% од БДП, намален дополнителни 2,2 процентни поена

Close Search Window