Бесими: Спроведуваме постепена консолидација, во 2023 година 0,7 п.п. понизок буџетски дефицит

Вести|

21 ноември 2022, Скопје – Постепена фискална консолидација,... Read More → Бесими: Спроведуваме постепена консолидација, во 2023 година 0,7 п.п. понизок буџетски дефицит

БУЏЕТ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИОТ РАСТ ЗА ВРЕМЕ НА КРИЗА И ЗА ЗАБРЗУВАЊЕ НА РАСТОТ НА СРЕДЕН РОК

Вести, Колумни|

20 ноември 2022, Скопје – Следната недела во Собранието... Read More → БУЏЕТ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИОТ РАСТ ЗА ВРЕМЕ НА КРИЗА И ЗА ЗАБРЗУВАЊЕ НА РАСТОТ НА СРЕДЕН РОК

Бесими: Човечкиот капитал е инвeстиција во идниот раст и развој, подготвена Стратегија заедно со Светска банка

Вести|

17 ноември 2022, Скопје – Инвестицијата во човечкиот капитал... Read More → Бесими: Човечкиот капитал е инвeстиција во идниот раст и развој, подготвена Стратегија заедно со Светска банка

Бесими: Со ИФМИС ги дигитализираме процесите во јавните финансии за поефикасна, попредвидлива и поодговорна фискална политика

Вести|

15 ноември 2022, Скопје – Министерството за финансии заедно со... Read More → Бесими: Со ИФМИС ги дигитализираме процесите во јавните финансии за поефикасна, попредвидлива и поодговорна фискална политика

Бесими: Средствата од ПЛЛ инструментот на ММФ стануваат достапни за справување со кризата, Собранието го усвои законското решение

Вести|

15 ноември 2022, Скопје – Собранието на РС Македонија на... Read More → Бесими: Средствата од ПЛЛ инструментот на ММФ стануваат достапни за справување со кризата, Собранието го усвои законското решение

Бесими: Потпишани документи со Министерството за финансии и економија на Р Албанија за унапредување на економската соработка и економски развој

Вести|

15 ноември 2022, Скопје – Република Северна Македонија и... Read More → Бесими: Потпишани документи со Министерството за финансии и економија на Р Албанија за унапредување на економската соработка и економски развој

Бесими: Усвојувањето на законското решение за ПЛЛ овозможува пристап до 530 милиони евра за справување со кризата и поддршка на граѓаните и економијата

Вести|

14 ноември 2022, Скопје – Предлог-законот со кој на РС... Read More → Бесими: Усвојувањето на законското решение за ПЛЛ овозможува пристап до 530 милиони евра за справување со кризата и поддршка на граѓаните и економијата

Николоски: Покажавме дека се грижиме за вработените, во 2023 има средства за зголемените плати од оваа година и за претстојното усогласување со минималната плата

Вести|

9 ноември 2022, Скопје – Во Предлог-буџетот за 2023 година точно... Read More → Николоски: Покажавме дека се грижиме за вработените, во 2023 има средства за зголемените плати од оваа година и за претстојното усогласување со минималната плата

Бесими: Повисоки пензии, средства за надминување на кризата, но и за поттикнување на економијата со Буџетот за 2023 година

Вести|

6 ноември, 2022, Скопје – Планирани се повеќе средства за... Read More → Бесими: Повисоки пензии, средства за надминување на кризата, но и за поттикнување на економијата со Буџетот за 2023 година

БУЏЕТ 2023: ПОДДРШКА ЗА ГРАЃАНИТЕ И ФИРМИТЕ ВО КРИЗАТА И ВЕТЕР ВО ГРБ НА ЕКОНОМИЈАТА

Вести, Колумни|

5 ноември 2022, Скопје – Отчетноста е дел од фискалната... Read More → БУЏЕТ 2023: ПОДДРШКА ЗА ГРАЃАНИТЕ И ФИРМИТЕ ВО КРИЗАТА И ВЕТЕР ВО ГРБ НА ЕКОНОМИЈАТА

Close Search Window