ОДЛУКА за изменување и дополнување на одлуката за определување на добрата и услугите за кои даночен должник е даночниот обврзник кон кого е извршен промет од страна на друг даночен обврзник

Уредување на прометот на основни и останати производи за човечка исхрана кои подлежат на повластена даночна стапка од 5% односно од 10%.

Ревидирање на Одлуката со цел обезбедување на правна сигурност кај даночните обврзници за примена на одредби за префрлање на даночната обврска за пресметка и плаќање на данокот.

Date

Јун 01 - 30 2023
Expired!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *