Обраќање на МФ Тевдoвски на средбата со директорите на царини од регионот (ВИДЕО)

 
00:00

30 ноември 2017, Скопје - Со воспоставување на регионална економска област ќе се постигне еден единствен заеднички пазар, каде движењето на стоката ќе биде значително олеснето. За да тоа се случи потребна е институционална подготовка и зајакнување на Царинската Управа, што е предвидено со Програмата за управување со јавните финансии 2018-2021 на Министерството за финансии.

Погледнете го обраќањето на министерот за финансии Тевдовски на средбата со директорите на царина од регионот.