Интервјуа

Ставрески: Буџетот за 2013 ќе биде развоен, соодветен одговор на должничката криза

Државата веќе од денеска почна да се раздолжува со фирмите. Во интервју за Економски.мк, министерот за финансии Зоран Ставрески вели дека првата половина од долгот ќе биде исплатена за еден месец, а целиот процес ќе заврши до февруари догодина.

Ставрески оптимист за економијата годинава

По ланското доцнење со повратот на ДДВ, власта сега ветува дека е дисциплинирана во исплатата на обврските. Ќе се раздолжи ли државата навреме со фирмите годинава?

Кредитот од ММФ ќе ги избрише државните записи

Можно е целосно да го исклучиме домашното задолжување, односно на нето-основа во 2011 година тоа да изнесува нула наспроти 4 милијарди денари оваа година.

Ставрески: Најтешкото помина

Македонија не е целосно излезена од кризата, но најтешкото поминало - вели министерот за финансии, Зоран Ставрески, во интервју за Би Би Си. Ставрески изразува оптимизам дека

Долгот на државата кон компаниите се преувеличува!

“Се согласувам дека треба да се зајакнат напорите за подобрување на квалитетот на јавната администрација. Има вработени кои поголем дел од времето зјаат празно во нивните компјутери,

Успешната фискална политика се мери со нивото на буџетскиот дефицит

Успешноста на фискалната политика се гледа според висината на фискалниот дефицит, а Македонија успеа да го задржи на едно од најниските нивоа во регионот и во Европа

Договорот за клириншкиот долг ќе се потпише до април - интервју на Вицепремиерот Ставрески за ИТАР ТАСС

Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески зборува за договорот за клириншкиот долг меѓу Руската Федерација и Република Македонија кој треба да

Subscribe to RSS - Интервјуа