Најави на настани

Најави за јавни настани

Посета училиште с.Гургурница, Брвеница

Утре, 8-ми март 2019, министерот за финансии Драган Тевдовски, амбасадорот на ЕУ во земјава Самуел Жбогар и претставникот на Светска банка во земјава Беким Имери ќе го посетат новото училиште во с.Гургурница, општина Брвеница. Училиштето е изградено преку Проектот за подобрување на општинските услуги, кое се реализира преку Министерството за финансии со поддршка на Светска банка и Европска комисија.
 
Агенда:
 

Работна посета на УИПР и БЈН

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, ќе оствари работна посета на Управата за имотно правни работи, како и на Бирото за јавни набавки.

Работна посета на УФР

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, ќе оствари работна посета на Управата за финансиско разузнавање.

Водич за подобро информирање на физичките лица за ДДВ

Денеска во Министерството за финансии ќе се одржи прес-конференција на која ќе биде презентиран Водичот за подобро информирање на физичките лица за данокот на додадена вредност.

 

Работна посета на Царинска управа

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, денеска ќе оствари работна посета на Царинската управа.

Посета на Регионалната дирекција на УЈП во Скопје

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, денеска ќе оствари работна посета на Регионалната дирекција на УЈП во Скопје, како и на Управата на финансиска полиција. 

Заедничка прес-конференција на претседателот на Владата и министерот за финансии

Денеска во Министерството за финансии, претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев и министерот за финансии Драган Тевдовски денеска ќе одржат заедничка прес-конференција.

 

Прес-конференција во МФ

Денеска во Министерство за финансии ќе се одржи прес-конференција на тема “Десет клучни реформи за подобар систем на јавни финансии во 2018“.

Трет ПФМ дијалог

Денеска во Министерство за финансии ќе се одржи третиот ПФМ дијалог на кој ќе присуствуваат министерот за финансии Драган Тевдовски, амбасадорот на ЕУ во Македонија Самуел Жбогар, министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевески, претставници од институциите, од невладиниот сектор и експертската јавност.

Потпишување договор за котација на државните обврзници

Денеска министерот за финансии Драган Тевдовски и директорот на Македонска берза Иван Штериев ќе го потпишат договор за котација на државните обврзници.

Subscribe to RSS - Најави на настани