Интервјуа

Ставрески: Како што е ветено, решен проблемот со водоснабдувањето во Росоман
01.10.2015

Росоман, 1 октомври 2015 (МИА) – Во Општина Росоман со поддршка од Владата се решава деценискиот проблем со водоснабдувањето. Денеска беше пуштен во употреба нов резервоар кој ќе обезбеди дополнителни 250 метри кубни вода за 3.000 жители на Росоман, Манастирец и Рибарци кои ќе добијат доволни количини чиста вода за пиење.
На пуштањето во употреба на резервоарот присуствуваше вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, кој е во посета на општината.

Ставрески: Првата половина од 2015. донесе за 14% поголеми приходи во Буџетот Ставрески: Првата половина од 2015. донесе за 14% поголеми приходи во Буџетот
21.08.2015

За ребалансот на Буџетот, за зголемувањето на пензиите наесен, како и за олабавувањето на казнената политика и проектот Македонија вработува, во Дневникот 1 на МРТ зборуваше вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставрески.

Ставрески: Одобрени над 20 милиони евра субвенционирани станбени кредити Ставрески: Одобрени над 20 милиони евра субвенционирани станбени кредити
25.06.2015

Речиси 600 семејства преку проектот „Купи куќа, купи стан“ досега го решиле прашањето за сопствен дом. Државата помогна со 3,5 милиони евра субвенции преку овој проект, вели вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставрески во интервју за Македонската радио телевизија.

Ставрески: За три години се очекува невработеноста да се намали на 22% Ставрески: За три години се очекува невработеноста да се намали на 22%
10.06.2015

И покрај ситуацијата во која се наоѓа земјава на политички план, продолжува тенденцијата секој квартал да се намалува невработеноста.

Pages