Интервјуа

Интервју МИА: Вицепремиер и министер за финансии Зоран Ставрески
06.01.2014

Скопје, 6 јануари 2014 (МИА) – Владата им даде нова, последна шанса на граѓаните за откуп на дворните места по едно евро за метар квадратен во наредните девет месеци. По овој рок, доколку не го откупат дворното место ќе треба да потпишат договор за закуп на земјиштето. Интерес има. По завршувањето на претходниот рок, формирмирани се над 1970 предмети за откуп на земјиште, но на терен интересот е уште поголем.

Новогодишно интервју на Вицепремиерот Ставрески за Сител: Повеќе работни места и раст на економијата со инвестициите и градбите Новогодишно интервју на Вицепремиерот Ставрески за Сител: Повеќе работни места и раст на економијата со инвестициите и градбите
02.01.2014

02.01.2014

Новогодишно интервју на Вицепремиерот Ставрески за Сител: Повеќе работни места и раст на економијата со инвестициите и градбите

Пет странски компании ќе дојдат во Македонија - гостување во Дневникот на МТВ Пет странски компании ќе дојдат во Македонија - гостување во Дневникот на МТВ
13.08.2013

Пет странски компании ќе дојдат во Македонија - гостување во Дневникот на МТВ

Интервју на Заменик претседател на Влада и министер за финансии за економски.мк
02.01.2013

Македонија во 2013 ќе има подобри резултати од лани

Интервју на Заменик претседателот на Влада и Министер за финансии, Зоран Ставрески за Утрински весник
12.11.2012

10.11.2012 

Исплативме повеќе од половина од долгот кон фирмите

Владата веќе исплатила половина од долгот кон стопанството и по основ на данокот на додадена вредност и по основ на извршени градежни работи и услуги. Ова ексклузивно го објави вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставрески, во интервју за „Утрински весник“.

Ставрески: Буџетот за 2013 ќе биде развоен, соодветен одговор на должничката криза
25.09.2012

Државата веќе од денеска почна да се раздолжува со фирмите. Во интервју за Економски.мк, министерот за финансии Зоран Ставрески вели дека првата половина од долгот ќе биде исплатена за еден месец, а целиот процес ќе заврши до февруари догодина.

Гостување на ЗПВРМ и МФ Зоран Ставрески во дневникот на Сител по повод добивање на спогодбата за Јужен тек Гостување на ЗПВРМ и МФ Зоран Ставрески во дневникот на Сител по повод добивање на спогодбата за Јужен тек
06.07.2012

05.07.2012
Гостување на ЗПВРМ и МФ Зоран Ставрески во дневникот на Сител по повод добивање на спогодбата за Јужен тек

Pages