Интервјуа

Говор на Вицепремиер и Министер за финансии на Република Македонија , Зоран Ставрески Говор на Вицепремиер и Министер за финансии на Република Македонија , Зоран Ставрески
28.06.2012

27.04.2012
Говор на Вицепремиер и Министер за финансии на Република Македонија , Зоран Ставрески по повод одбележување на јубилејот од 20 години монетарно осамостојување на Народна банка на Република Македонија

Ставрески оптимист за економијата годинава
04.01.2011

По ланското доцнење со повратот на ДДВ, власта сега ветува дека е дисциплинирана во исплатата на обврските. Ќе се раздолжи ли државата навреме со фирмите годинава?

 Ставрески: Капиталните инвестиции ќе донесат нови вработувања Ставрески: Капиталните инвестиции ќе донесат нови вработувања
04.11.2010

За првпат во Македонија Владата донесе предлог за развоен буџет, што значи многу повеќе капитални инвестиции.

Кредитот од ММФ ќе ги избрише државните записи
20.10.2010

Можно е целосно да го исклучиме домашното задолжување, односно на нето-основа во 2011 година тоа да изнесува нула наспроти 4 милијарди денари оваа година.

Ставрески: Најтешкото помина
31.08.2010

Македонија не е целосно излезена од кризата, но најтешкото поминало - вели министерот за финансии, Зоран Ставрески, во интервју за Би Би Си. Ставрески изразува оптимизам дека

Долгот на државата кон компаниите се преувеличува!
30.08.2010

“Се согласувам дека треба да се зајакнат напорите за подобрување на квалитетот на јавната администрација. Има вработени кои поголем дел од времето зјаат празно во нивните компјутери,

Успешната фискална политика се мери со нивото на буџетскиот дефицит
03.06.2010

Успешноста на фискалната политика се гледа според висината на фискалниот дефицит, а Македонија успеа да го задржи на едно од најниските нивоа во регионот и во Европа

Македонија има многу добар третман кај Европската банка за обнова и развој и Европската инвестициона банка Македонија има многу добар третман кај Европската банка за обнова и развој и Европската инвестициона банка
18.05.2010

Добро беше да се види дека овие две значајни инвестициски банки ја гледаат бизнис климата во Македонија како поволна, а општо економските политки ги оценуваат како многу квалитетни и врз таа основа носат одлука да го зголемат своето учество и со повеќе финансиски средства да ја поддржат Република Македонија, вели вицепремиерот Ставрески во интервју за Сител

Pages