Интервјуа

Светските признанија за економските реформи спроведени во Македонија - добар сигнал за странските и домашните инвеститори Светските признанија за економските реформи спроведени во Македонија - добар сигнал за странските и домашните инвеститори
29.04.2010

Во интервју за Сител Вицепремиерот Ставрески зборува за признанието за топ реформатор од Дуинг бизнис,аранжманот со Светска банка и издавањето на еврообврзница.

Ставрески: инвестициите во Македонија не отсуствуваат Ставрески: инвестициите во Македонија не отсуствуваат
28.04.2010

Во интервју за Гласот на Америка, Вицепремиерот Ставрески зборува и за очекувањата од соработката со Светската банка на кус рок и економската криза во Грција

Презентација на Вицепремиерот Ставрески во Heritage фондацијата Презентација на Вицепремиерот Ставрески во Heritage фондацијата
24.04.2010

Презентација на Вицепремиерот Ставрески во Heritage фондацијата.

Несериозно е да се предлага ребаланс, по само два месеца од годината Несериозно е да се предлага ребаланс, по само два месеца од годината
16.03.2010

Нема потреба од ребаланс на буџетот само по два изминати месеца од годината, изјави министерот за финансии Зоран Ставрески во интервју за Радио Слободна Европа.

Поевтино градежно земјиште за фирмите за 30% Поевтино градежно земјиште за фирмите за 30%
09.03.2010

Намалување на надоместокот за приватизација на градежно земјиште кај правни лица за 30%, мерки за подобрување на ликвидноста, олеснувања за инвеститорите, се само дел од четвртиот пакет антикризни мерки кој го донесе Владата, изјави во интервју за МТВ вицепремиерот Ставрески.

ДДВ - то ќе се плаќа на 25 - ти во месецот ДДВ - то ќе се плаќа на 25 - ти во месецот
08.03.2010

Со новите анти кризни мерки ќе се направи измена на Законот за данок на додадена вредност со кој фирмите наместо на 15 - ти во месецот ќе можат да плаќаат ДДВ на 25-ти секој месец

Македонија е меѓу ниско задолжените земји - интервју на Вицепремиерот Ставрески за Скај-Нет Македонија е меѓу ниско задолжените земји - интервју на Вицепремиерот Ставрески за Скај-Нет
22.02.2010

Македонија е меѓу ниско задолжените земји - интервју на Вицепремиерот Ставрески за Скај-Нет

Интервју на вицепремиерот Ставрески за "Економски магазин", Алсат-М Интервју на вицепремиерот Ставрески за "Економски магазин", Алсат-М
16.02.2010

Интервју на вицепремиерот Ставрески за "Економски магазин", Алсат-М

Договорот за клириншкиот долг ќе се потпише до април - интервју на Вицепремиерот Ставрески за ИТАР ТАСС
03.02.2010

Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески зборува за договорот за клириншкиот долг меѓу Руската Федерација и Република Македонија кој треба да

Се очекува постепен економски раст во 2010 година Се очекува постепен економски раст во 2010 година
06.01.2010

Очекуваме умерен раст на индустриското производство и да зајакне личната потрошувачка

Pages