Интервјуа

Во 2010 се очекува раст од 2% на БДП Во 2010 се очекува раст од 2% на БДП
05.01.2010

Излегувањето на развиените и европски земјите од рецесијата, позитивно ќе се одрази врз бизнис активностите на македонската економија

Светската економска криза силно ја погоди македонската економија Светската економска криза силно ја погоди македонската економија
03.01.2010

2009 година беше исклучително тешка година за стопанството и граѓаните (Интервју за Сител телевизија).

Проектот Бруто Плата ги заштитува вработените во фирмите
02.01.2010

Проектот воведе ред во плаќањето на социјалните придонеси (Интервју за Македонската телевизија)

Интервју на Вицепремиерот Ставрески за Сител:Консолидираната супeрвизија на финансиските системи е тренд во европските земји Интервју на Вицепремиерот Ставрески за Сител:Консолидираната супeрвизија на финансиските системи е тренд во европските земји
14.12.2009

Консолидираната супeрвизија на финансиските системи е тренд во европските земји

Со казни се полнат занемарливи 0,3 отсто од буџетот
07.12.2009

(Интервју за Нова Македонија)

Голем успех е во ваква тешка година да се обезбеди исплатата на социјалните примања, пензиите да не задоцнат ниту еден ден, како и да се обезбедат доволно средства за реализација на амбициозната програма за јавни инвестиции

Интервју на Вицепремиерот Ставрески за неделникот Форум
25.09.2009

Очекувам економски раст од 1,5 до 2 отсто во 2010

Интервју на вицепремиерот Ставрески за Алфа
16.09.2009

Започна расправата за вториот ребаланс на буџетот за 2009 година во Собраниската Комисија за финансирање и буџет

Гостување на Вицепремиерот Ставрески во Дневникот на МТВ
01.09.2009

„Ребалансот е силен инструмент на државата за да го прилагоди однесувањето согласно движењата во реалниот сектор.“

Pages