Николоски на министерски состанок за Планот за раст – Олеснета трговија со ЕУ и поедноставни плаќања се конкретните активности кои не носат до заедничкиот пазар на ЕУ

Вести

15 мај 2024, Котор – Олеснување на трговијата помеѓу земјите од Западен... Read More → Николоски на министерски состанок за Планот за раст – Олеснета трговија со ЕУ и поедноставни плаќања се конкретните активности кои не носат до заедничкиот пазар на ЕУ

Николоски во Брисел на 10-от Економски и финансиски дијалог со ЕУ – Реформите остануваат клучни за напредокот во евроинтеграциите, РС Македонија во 2023 со најдобра оценка

Вести

14 мај 2024, Брисел – Спроведување на веќе усвоениот Буџет за 2024 година,... Read More → Николоски во Брисел на 10-от Економски и финансиски дијалог со ЕУ – Реформите остануваат клучни за напредокот во евроинтеграциите, РС Македонија во 2023 со најдобра оценка

МФ: Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност ја разгледа анализата на АСО за оправданост на одлуките и направи измена на тарифата

Вести

2 мај 2024, Скопје – Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност... Read More → МФ: Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност ја разгледа анализата на АСО за оправданост на одлуките и направи измена на тарифата

МФ: Јавниот долг на крајот на првиот квартал 58,6% од БДП

Вести

30 април 2024, Скопје – Министерството за финансии денеска ги објави... Read More → МФ: Јавниот долг на крајот на првиот квартал 58,6% од БДП

МФ: Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност бара да се стават во мирување одлуките на друштвата за осигурување

Вести

29 април 2024, Скопје – Комисијата за осигурување од автомобилска... Read More → МФ: Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност бара да се стават во мирување одлуките на друштвата за осигурување

МФ: Одржана седница на Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност со цел разгледување на одлуките на осигурителните друштва за зголемување на премијата

Вести

26 април 2024, Скопје – Министерството за финансии во врска со донесените... Read More → МФ: Одржана седница на Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност со цел разгледување на одлуките на осигурителните друштва за зголемување на премијата

Николоски од Подгорица – Полноправното членство во ЕУ најбрзо преку економското приближување

Вести

26 април 2024, Подгорица –  Економското приближување на земјите од Западен... Read More → Николоски од Подгорица – Полноправното членство во ЕУ најбрзо преку економското приближување

Николоски на средби во СБ – Продолжуваме со спроведување на реформите дефинирани со нашите партнери, 695 милиони долари поддршка од СБ

Вести

21 април 2024, Вашингтон – РС Македонија е посветена и останува цврсто на... Read More → Николоски на средби во СБ – Продолжуваме со спроведување на реформите дефинирани со нашите партнери, 695 милиони долари поддршка од СБ

Николоски за ВоА – Во изминатите 4 години менаџиравме криза и го штитевме стандардот, економијата доаѓа во фокусот

Вести

20 април 2024, Вашингтон – Економијата беше и останува врвен приоритет за... Read More → Николоски за ВоА – Во изминатите 4 години менаџиравме криза и го штитевме стандардот, економијата доаѓа во фокусот

Николоски на средби во ММФ – Здравите економски политики поттикнуваат забрзување на економскиот раст

Вести

20 април 2024, Вашингтон – РС Македонија продолжува да води здрави... Read More → Николоски на средби во ММФ – Здравите економски политики поттикнуваат забрзување на економскиот раст

Comments are closed.