Известување

Министерството за финансии во наредниот период согласно одредбите од Изборниот законик на својата веб страница ќе ги објавува буџетските исплати во посебна база за буџетски

прочитај повеќе »

МФ: Конзистентноста во политиките, напорите за фискална консолидација и економски раст потврдени од „Стандард и Пурс“, задржан кредитниот рејтинг

30 јануари 2024, Скопје – Нова потврда за конзистентноста на политиките на Владата за фискалната одржливост и перспективи за економски раст. И покрај неповолните надворешни

прочитај повеќе »

Министерот Бесими на средба со заменик-министерот Николоски и дополнителната заменичка Петрова

29 јануари 2024, Скопје – Министерот за финансии Фатмир Бесими денеска одржа состанок со заменик-министерот за финансии Филип Николоски и новата дополнителна заменик-министерка за финансии Елена

прочитај повеќе »

МФ: ММФ го објави извештајот од Мисијата за член IV и ПЛЛ – Економијата зајакнува поттикната од јавните инвестиции, инфлацијата се намалува, се остваруваат фискалните цели

26 јануари 2024, Скопје – Зајакнување на растот во 2024 година, поттикнат од планираните јавни инвестиции, особено од започнувањето на изградбата на автопатските делници од

прочитај повеќе »

Средба во Владата со СБ – Одобрена новата Рамка за партнерство од 695 милиони долари, потврдени правилните владини политики

24 јануари 2024, Скопје – Во Владата на РС Македонија денеска заедно со премиерот  Димитар Ковачевски  остваривме средба со директорката на Светска банка за Западен

прочитај повеќе »

Оваа вест е достапна и на: Albanian

Comments are closed.