Кumtesa|

Nxënësit fitues në Konkursin për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme me rastin e Ditës Botërore të Kursimit – 31 tetori

Lidhur me konkursin, në vazhdim i publikojmë nxënësit fitues, sipas kategorive. Morëm një numër të madh punimesh dhe me këtë rast ju faleminderohemi të gjithë pjesmarrësve, ndërsa përgëzojmë fituesit.

Në Konkursin e publikuar për nxënësit e shkollave fillore me „Për denarin krijojmë, për denarin festojmë: 30 vjet nga futja e denarit maqedonas“ arritën gjithësej 771 punime të nxënësve, nga të cilat 130 punime letrare – poezi, 128 punime letrare – tregime dhe 513 punime artistike – vizatime/vizatime digjitale.

 

NË KATEGORINË E PUNIMEVE ARTISTIKE PREJ KLASËS SË 1 DERI TË 5 FITUES JANË:

 

 1. Jana Naumova, kl. V-c , SHFK “Dimo Haxhi Dimov” – Shkup
 2. Milla Kackarovski, kl. V, SHFK “Petar Pop Arsov” – Shkup
 3. Dren Ramadani, kl. IV-4, SHFK “Hasan Prishtina” – Shkup

 

NË KATEGORINË E PUNIMEVE ARTISTIKE PREJ KLASËS SË 6 DERI TË 9 FITUES JANË:

 1. Stefanija Kostadinova, kl. VII-3, SHFK “Kirili dhe Metodi” – Shën Nikollë
 2. Ivona Kicevska, kl. VI-1, SHFK “Gjorçe Petrov” – Shkup
 3. Erza Capa, kl. IX-2, SHFK “Said Najdeni” – Dibër

 

NË KATEGORINË E PUNIMEVE LETRARE – POEZI PREJ KLASËS SË 1 DERI TË 5 FITUES JANË:

 1. Aleksandar Qiroski, kl. V-3, SHFK “Goce Dellçev” – Tetovë
 2. Jana Stojanovska, kl. IV, SHFK “Kole Kaninski” – Manastir
 3. Martina Pereska, kl. III-c, SHFK “Dhimitër Maqedonasi” – Shkup

 

NË KATEGORINË E PUNIMEVE LETRARE – TREGIME PREJ KLASËS SË 6 DERI TË 9 FITUES JANË:

 1. Iva Zhivkovska, kl. VIII-3, SHFK “Krume Kepeski” – Shkup
 2. Anja Dimovska, kl. IX-2, SHFK “Stojan Burçevski – Buridan” – f. Ivankovci, Veles
 3. Ismail Shasivari, kl. IX-3, SHFK “Përparimi” – Reçicë e Madhe, Tetovë

 

Në konkursin e publikuar për nxënësit e shkollave të mesme me temën “Denari maqedonas si valutë kombëtare – një prej simboleve të pavarësisë”, në afatin e caktuar, kanë arritur 26 ese.

 

NË KATEGORINË E ESEVE FITUES JANË:

 1. Nikolla Ilievski, viti i III, SHMK “Josif Josifovski” – Gjevgjeli
 2. Milla Gjorgjievska, viti i I, SHMEJQSH “Vasill Antevski – Dren” – Shkup
 3. Eva Dejanovska, viti i I, SHMK “Gostivar” – Gostivar.

Ky lajm është në dispozicion edhe në: Macedonian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *