Кumtesa|

18 shkurt 2021, Shkup – Është e rëndësishme që kompanitë që kanë treguar rezultate pozitive, t’i investojnë mjetet e tyre për zhvillimin e bizneseve, për çka dhe vijon ndihma shtesë nga shteti. Me masën “Kredi me 0 përqind interes për sektorët më të prekur” këto kompani do të kenë mundësinë që të transformojnë 30 përqind të linjës kreditore në grant, nëse zgjerojnë aktivitetin e tyre ekonomik ose rrisin numrin e të punësuarve, tha ministri i Financave, Fatmir Besimi i ftuar në emisionin “Ekonomski Magazin”.

“Nëse kompanitë e zgjerojnë biznesin e tyre gjatë këtij viti me të paktën 10 përqind krahasuar me vitin paraprak, atëherë 30 përqind e kredisë transformohet në grant. “Nëse e rrisin numrin e të punësuarve për 5 përqind krahasuar me vitin e kaluar, atëherë 50 përqind e linjës kreditore bëhet e pakthyeshme, përkatësisht grant” tha Besimi.

Ai thekson se kjo pako nuk është vetëm shpëtim për ekonominë, por është një pako për rimëkëmbjen ekonomike dhe rritjen ekonomike.

Pikërisht, për këto arsye u ridizejnua edhe masa “Mbështetje financiare për pagesën e pagave”. Siç thekson Besimi, “nëse në të kaluarën, kompanitë që vitin 2020 do ta realizojnë me fitim duhet të kthejnë 50% të subvencioneve, nëse aktualisht e investojnë këtë pjesë, nuk janë të detyruar t’i kthejnë mjetet në buxhet, por do t’i shfrytëzojnë ato për zgjerimin e biznesit dhe zhvillimin e ekonomisë’’.

Qëllimi është që këto mjete të adresohen për zhvillim dhe investime, ku në vend të kthimit të tyre në buxhet do të ridestinohen në zhvillimin e ekonomisë vendore. Domethënë, kjo masë do të kombinohet me masën për kredi me interes 0% dhe idea është që të transformohemi tërësisht në një model të destinuar në përshpejtimin e ekonomisë, potencoi ai.

Ky lajm është në dispozicion edhe në: Macedonian English

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *