Кumtesa|

20 korrik 2023, Shkup – Sot, ministri i Financave, Fatmir Besimi zhvilloi takim pune me drejtoreshën rajonale të BB-së për Ballkanin Perëndimor, Xiaoqing Yu dhe drejtorin e BB-së në vend, Massimiliano Paolucci. Në këtë takim u diskutua mbi Kornizën e re të partneritetit me RMV-në për periudhën 2024-2028.

“Bashkëpunimi me Bankën Botërore është në bazë të partneritetit të ndërsjellë dhe strategjive shumëvjeçare të bashkëpunimit. Jemi në fazën e hartimit të Kornizës së re të partneritetit, me ç’rast Banka Botërore përgatiti analizë, ku definohen prioritetet për katër vitet e ardhshme”, theksoi ministri Besimi në këtë takim dhe u shpreh i kënaqur nga përkrahja e vazhdueshme e deritashme që vendi ynë ka marrë nga ky institucion financiar ndërkombëtar.

Ai shtoi se Korniza e partneritetit, i përmbledh fushat në të cilat banka do të sigurojë përkrahje për axhendën zhvillimore të vendit dhe se partneriteti me bankën përmes kornizës së re, ka rëndësi të veçantë për zhvillimin e mëtejshëm të ekonomisë sonë në rrugën drejt BE-së, me të cilën do të përgatiteten projekte prioritare të rëndësishme të Qeverisë së RMV-së, të pasqyruara në dokumentet strategjike nacionale.

Raporti i hartuar nga Banka Botërore, si bazë e Kornizës së re – Diagnostifikimi sistematik i vendit, iu prezantua edhe Qeverisë së RMV-së. Objektivi i Kornizës së re është të arrihet rritje inkluzive, e qëndrueshme dhe e gjelbër në ekonomi. Në këtë kornizë do të inkorporohen prioritetet e Qeverisë, të pasqyruara në dokumentet strategjike nacionale dhe në Programin e rritjes ekonomike, i cili përmban reformat kyçe të miratuara bashkërisht me BE-në.

Në takimin e zhvilluar në Ministrinë e Financave u rishikua shkalla e aktiviteteve reformuese që Qeveria i zbaton për marrjen e përkrahjes buxhetore përmes huasë për politika zhvillimore.

 

Ky lajm është në dispozicion edhe në: Macedonian English

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *