SEFF 2023: KONVERGJENCË MË E SHPEJTË NË BE PËR PROSPERITET DHE STANDARD MË TË LARTË JETËSOR

Kolumna|

23 shtator 2023, Shkup – Bashkimi Evropian nuk është destinacion, por është udhëtim. Shoqëria... Read More → SEFF 2023: KONVERGJENCË MË E SHPEJTË NË BE PËR PROSPERITET DHE STANDARD MË TË LARTË JETËSOR

EVROPA – PO, EVROPA – TANI

Kolumna|

2 shtator 2023, Shkup – Është kënaqësi e madhe për mua që në këtë kolumnë kam mundësi që... Read More → EVROPA – PO, EVROPA – TANI

NË RRUGËN DREJT BE-SË: JANË VENDOSUR FUNDAMENTE TË QËNDRUESHME NË FINANCAT PUBLIKE DHE EKONOMI TREGU FUNKSIONALE

Kolumna|

19 gusht 2023, Shkup – Shumë herë, udhëtimi është po aq i rëndësishëm sa destinacioni. Rruga... Read More → NË RRUGËN DREJT BE-SË: JANË VENDOSUR FUNDAMENTE TË QËNDRUESHME NË FINANCAT PUBLIKE DHE EKONOMI TREGU FUNKSIONALE

SOLIDARITETI ËSHTË RISHPËRNDARJE E FITIMIT SHTESË PËR PËRKRAHJE TË QYTETARËVE DHE EKONOMISË

Kolumna|

29 korrik 2023, Shkup – Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, më 22 dhjetor 2005, me... Read More → SOLIDARITETI ËSHTË RISHPËRNDARJE E FITIMIT SHTESË PËR PËRKRAHJE TË QYTETARËVE DHE EKONOMISË

VENDIM I PËRBASHKËT HISTORIK PËR PAGAT NË SEKTORIN PUBLIK: ZGJIDHJE SISTEMIKE DHE E QËNDRUESHME

Kolumna|

15 korrik 2023, Shkup – Për herë të parë që nga pavarësia, u përcaktua zgjidhje sistemike për... Read More → VENDIM I PËRBASHKËT HISTORIK PËR PAGAT NË SEKTORIN PUBLIK: ZGJIDHJE SISTEMIKE DHE E QËNDRUESHME

PESË ARSYE QË QYTETARËT TË INVESTOJNË NË FLETOBLIGACIONIN E QYTETARËVE – PESËSHE PËR QYTETARËT

Kolumna|

1 korrik 2023, Shkup – Fletobligacionet shtetërore janë investim stabil dhe pa rrisk dhe mënyrë... Read More → PESË ARSYE QË QYTETARËT TË INVESTOJNË NË FLETOBLIGACIONIN E QYTETARËVE – PESËSHE PËR QYTETARËT

EVROPA TANI: PLANI I RI I BASHKIMIT EVROPIAN PËR BALLKANIN PERËNDIMOR

Kolumna|

10 qershor 2023, Shkup – Javën e kaluar, u hapën mundësi të reja për “ta sjellur BE-në në... Read More → EVROPA TANI: PLANI I RI I BASHKIMIT EVROPIAN PËR BALLKANIN PERËNDIMOR

FLETOBLIGACIONET E QYTETARËVE: PËRFITIME PËR QYTETARËT DHE EKONOMINË

Kolumna|

27 maj 2023, Shkup – Muajin e ardhshëm, tregu vendor i letrave me vlerë do të pasurohet me... Read More → FLETOBLIGACIONET E QYTETARËVE: PËRFITIME PËR QYTETARËT DHE EKONOMINË

PERSPEKTIVA EVROPIANE DO TË NDËRTOHET PËRMES SFIDAVE DHE VENDIMEVE TË GUXIMSHME

Kolumna|

13 Maj 2023, Shkup – “Evropa nuk do të krijohet menjëherë, as sipas një plani të vetëm. Ajo do... Read More → PERSPEKTIVA EVROPIANE DO TË NDËRTOHET PËRMES SFIDAVE DHE VENDIMEVE TË GUXIMSHME

RUAJTJA E RRITJES NË KUSHTET E NGADALËSIMIT TË EKONOMISË GLOBALE, INFLACIONI DHE RIDISTRIBUIMI I TË ARDHURAVE

Kolumna|

29 prill 2023, Shkup – Këtë muaj, së bashku me guvernatoren e Bankës Popullore, morëm pjesë në... Read More → RUAJTJA E RRITJES NË KUSHTET E NGADALËSIMIT TË EKONOMISË GLOBALE, INFLACIONI DHE RIDISTRIBUIMI I TË ARDHURAVE