MASA TË TARGETUARA DHE KONSOLIDIM FISKAL SI REAGIM NDAJ INFLACIONIT DHE RREZIKUT NGA STAGFLACIONI

Kolumna, Кumtesa|

19 qershor 2022, Shkup – Oferta dhe kërkesa. Ligjet themelore ekonomike dhe baza e të gjitha parimeve... Read More → MASA TË TARGETUARA DHE KONSOLIDIM FISKAL SI REAGIM NDAJ INFLACIONIT DHE RREZIKUT NGA STAGFLACIONI

SEFF 2022: RRITJE E QËNDRUESHME NË KOHË PASIGURIE DHE PËRTEJ

Kolumna, Кumtesa|

Platformë për dialog të hapur dhe inkluziv 4 qershor 2022, Shkup – Shkupi, javën e kaluar ishte qendra... Read More → SEFF 2022: RRITJE E QËNDRUESHME NË KOHË PASIGURIE DHE PËRTEJ

RISHIKIMI SI REAGIM NDAJ KRIZËS DHE RUAJTJE TË NIVELIT TË RRITJES

Kolumna, Кumtesa|

24 maj 2022, Shkup – Gjatë ditës së shtunë prezantuam para opinionit publik propozim rishikimin e... Read More → RISHIKIMI SI REAGIM NDAJ KRIZËS DHE RUAJTJE TË NIVELIT TË RRITJES

PËRBALLJA ME KRIZËN, VAZHDIMI I REFORMAVE DHE RUAJTJA E NIVELIT TË RRITJES

Kolumna, Кumtesa|

15 maj 2022, Shkup – Pas tre dozave të vaksinave, javën e kaluar dola pozitiv me kovid, me ç’rast... Read More → PËRBALLJA ME KRIZËN, VAZHDIMI I REFORMAVE DHE RUAJTJA E NIVELIT TË RRITJES

Për kapitalin njerëzor, produktivitetin dhe pagat: Cila është rruga drejt zhvillimit ekonomik dhe standardit më të mirë të jetesës?

Kolumna, Кumtesa|

16 prill 2022, Shkup – “Rritja e produktivitetit të një kombi është faktor kryesor për rritjen e... Read More → Për kapitalin njerëzor, produktivitetin dhe pagat: Cila është rruga drejt zhvillimit ekonomik dhe standardit më të mirë të jetesës?

SFIDAT E FINANCIMIT TË POLITIKËS FISKALE NË ТЕЈKALIMIN E KRIZËS DHE RIMËKËMBJEN E EKONOMISË

Kolumna, Кumtesa|

I shkurtër, por i rëndësishëm si shënim 2 prill 2022, Shkup – Pikërisht në ditën e sotme, 30 vite... Read More → SFIDAT E FINANCIMIT TË POLITIKËS FISKALE NË ТЕЈKALIMIN E KRIZËS DHE RIMËKËMBJEN E EKONOMISË

KRIZA ENERGJETIKE, RRITJA E ÇMIMEVE DHE POLITIKAT QEVERITARE: TAJMINGU, SHTRIRJA DHE TARGETIMI

Kolumna, Кumtesa|

Nga fillimi i krizës energjetike dhe rritjes së çmimeve janë sjellë mbi 30 masa në vlerë mbi 600... Read More → KRIZA ENERGJETIKE, RRITJA E ÇMIMEVE DHE POLITIKAT QEVERITARE: TAJMINGU, SHTRIRJA DHE TARGETIMI

Ekonomia botërore para sfidës së re: Lufta ruso-ukrainase do të ngushtojë më tej zinxhirët globalë të furnizimit

Kolumna, Кumtesa|

26 shkurt 2022, Shkup – Pasiguria është e vetmja gjë e sigurt. Kjo thënie, e cila daton që nga koha... Read More → Ekonomia botërore para sfidës së re: Lufta ruso-ukrainase do të ngushtojë më tej zinxhirët globalë të furnizimit

Zhvillimi i tregjeve financiare në funksion të zhvillimit të ekonomisë dhe vendeve të reja të punës

Kolumna, Кumtesa|

12 shkurt 2022, Shkup – Financat janë sistemi i gjakut të ekonomisë – thonë shpesh ekonomistët,... Read More → Zhvillimi i tregjeve financiare në funksion të zhvillimit të ekonomisë dhe vendeve të reja të punës

KTHIMI DREJT ARDHMËRISË MË TË MIRË: NË VITIN 2022 PBB DO TË TEJKALOJË NIVELIN E PARA KOVID KRIZËS

Kolumna, Кumtesa|

  Vit rimëkëmbjeje ekonomike me sfida ende të pranishme 29 dhjetor 2021, Shkup – Thonë se... Read More → KTHIMI DREJT ARDHMËRISË MË TË MIRË: NË VITIN 2022 PBB DO TË TEJKALOJË NIVELIN E PARA KOVID KRIZËS

Close Search Window