Facility Hours

Статистички податоци на Министерството за финансии

Public Traffic

Реформи, стратегии, програми и планови на Министерството за финансии

Job Listings

Проекти на Министерството за финансии

Park and Recreations

Публикации, извештаи и објави на  Министерството за финансии

Фискален бројач

Приходи

Реализација

74.36%
0
милиони денари

06.10.2022

Расходи

Реализација

71.62%
0
милиони денари

06.10.2022

Капитални расходи

Реализација

41.63%
0
милиони денари

06.10.2022

Државен долг

Процент од БДП

47%
0
милиони евра

31.08.2022

Календар на даночна регулатива

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Events for октомври

1

No Events
Events for октомври

2

No Events
Events for октомври

3

No Events
Events for октомври

4

No Events
Events for октомври

5

No Events
Events for октомври

6

No Events
Events for октомври

7

No Events
Events for октомври

8

No Events
Events for октомври

9

No Events
Events for октомври

10

No Events
Events for октомври

11

No Events
Events for октомври

12

No Events
Events for октомври

13

No Events
Events for октомври

14

No Events
Events for октомври

15

No Events
Events for октомври

16

No Events
Events for октомври

17

No Events
Events for октомври

18

No Events
Events for октомври

19

No Events
Events for октомври

20

No Events
Events for октомври

21

No Events
Events for октомври

22

No Events
Events for октомври

23

No Events
Events for октомври

24

No Events
Events for октомври

25

No Events
Events for октомври

26

No Events
Events for октомври

27

No Events
Events for октомври

28

No Events
Events for октомври

29

No Events
Events for октомври

30

No Events
Events for октомври

31

No Events

Коментари за нацрт концептот за Даночна Реформа

  Добрите економските политики

  ДАВААТ РЕЗУЛТАТИ!

  Бидете во тек со најновите случувања од областа финансии

  Вести

  Јавна консултација во делот на заштита на животната средина и социјалните аспекти, во врска со реализација на проектот „Градење ефективни, транспарентни и отчетни институции за управување со јавните финансии во Северна Македонија“

  Вести

  Министерството за финансии на Република Северна Македонија ја известува... Read More → Јавна консултација во делот на заштита на животната средина и социјалните аспекти, во врска со реализација на проектот „Градење ефективни, транспарентни и отчетни институции за управување со јавните финансии во Северна Македонија“

  Бесими – Лосон: Се унапредува економската соработка со Обединетото Кралство

  Вести

  07 октомври 2022, Скопје – Унапредување на економската соработка помеѓу РС... Read More → Бесими – Лосон: Се унапредува економската соработка со Обединетото Кралство

  Средба Бесими – Дајбл: Потврдена континуираната поддршка од САД во борбата против корупцијата и намалувањето на сивата економија

  Вести

  6 октомври 2022, Скопје – Република Северна Македонија добива континуирана... Read More → Средба Бесими – Дајбл: Потврдена континуираната поддршка од САД во борбата против корупцијата и намалувањето на сивата економија

  Од 01.01.2020 за ддв обврзниците

  ЗГОЛЕМЕН ПРАГ ЗА ДДВ

  #МојДДВ

  Мој данок, моја заштеда!

  Мој данок, моја заштеда! Скенирај фискални сметки и добиј 20% поврат на ДДВ за купените македонски добра и услуги односно 10% за останатите добра и услуги преку апликацијата #МојДДВ.

  Со ова на сите граѓани им овозможуваме да направат поврат на ДДВ-то кое го плаќаат и директно придонесуваме кон враќање на парите назад кон граѓаните.

  79373066_103985781103037_8348125399204495360_o
  дадада

  Оваа вест е достапна и на: Albanian English

  Close Search Window