Facility Hours

Статистички податоци на Министерството за финансии

Public Traffic

Реформи, стратегии, програми и планови на Министерството за финансии

Job Listings

Проекти на Министерството за финансии

Park and Recreations

Публикации, извештаи и објави на  Министерството за финансии

Фискален бројач

Приходи

Реализација

57.55%
0
милиони денари

05.08.2022

Расходи

Реализација

54.97%
0
милиони денари

05.08.2022

Капитални расходи

Реализација

31.07%
0
милиони денари

05.08.2022

Државен долг

Процент од БДП

46.7%
0
милиони евра

30.06.2022

Календар на даночна регулатива

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Events for август

1

No Events
Events for август

2

No Events
Events for август

3

No Events
Events for август

4

No Events
Events for август

5

No Events
Events for август

6

No Events
Events for август

7

No Events
Events for август

8

No Events
Events for август

9

No Events
Events for август

10

No Events
Events for август

11

No Events
Events for август

12

No Events
Events for август

13

No Events
Events for август

14

No Events
Events for август

15

No Events
Events for август

16

No Events
Events for август

17

No Events
Events for август

18

No Events
Events for август

19

No Events
Events for август

20

No Events
Events for август

21

No Events
Events for август

22

No Events
Events for август

23

No Events
Events for август

24

No Events
Events for август

25

No Events
Events for август

26

No Events
Events for август

27

No Events
Events for август

28

No Events
Events for август

29

No Events
Events for август

30

No Events
Events for август

31

No Events

Добрите економските политики

ДАВААТ РЕЗУЛТАТИ!

Бидете во тек со најновите случувања од областа финансии

Вести

Бесими: Дали ќе има прогресивен данок или не – ќе се одлучи низ јавна дебата

Вести

8 август 2022, Скопје – Основата на Концептот за даночната реформа е... Read More → Бесими: Дали ќе има прогресивен данок или не – ќе се одлучи низ јавна дебата

ДАНОЧНА РЕФОРМА: ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ, СУЗБИВАЊЕ НА СИВАТА ЕКОНОМИЈА И ФЕР ЈАВНИ ДАВАЧКИ

Вести, Колумни

7 август 2022, Скопје – Неделава отворивме јавна дебата за реформата во... Read More → ДАНОЧНА РЕФОРМА: ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ, СУЗБИВАЊЕ НА СИВАТА ЕКОНОМИЈА И ФЕР ЈАВНИ ДАВАЧКИ

Бесими на јавна дебата со коморите – Даночна реформа за праведен, ефикасен, транспарентен и современ даночен систем

Вести

4 август 2022, Скопје – Министерството за финансии пристапи кон редизајнирање... Read More → Бесими на јавна дебата со коморите – Даночна реформа за праведен, ефикасен, транспарентен и современ даночен систем

Од 01.01.2020 за ддв обврзниците

ЗГОЛЕМЕН ПРАГ ЗА ДДВ

#МојДДВ

Мој данок, моја заштеда!

Мој данок, моја заштеда! Скенирај фискални сметки и добиј 15% поврат на ДДВ преку апликацијата #МојДДВ.

Со ова на сите граѓани им овозможуваме да направат поврат на ДДВ-то кое го плаќаат и директно придонесуваме кон враќање на парите назад кон граѓаните.

79373066_103985781103037_8348125399204495360_o
дадада

Оваа вест е достапна и на: Albanian English

Close Search Window